Tekst objavljen: 22.01.2013 9:49        


Ministarka za lokalni i regionalni razvoj i članica Predsedništva Ujedinjenih regiona Srbije Verica Kalanović izjavila je da će do kraja februara biti potpisan ugovor radi realizacije radova u oblasti putne infrastrukture.

Biće i autoputa i tunela kroz Frušku goru

Ona je podsetila na to da je 28. decembra s Kineskom korporacijom za puteve i mostove (CRBS) potpisan predugovor o izgradnji dva regionalna autoputa u Srbiji, i najavila da će do kraja februara biti potpisan i ugovor o realizaciji.

U pitanju su Moravski koridor od Pojata do Preljine i autoput od Novog Sada do Rume, s tunelom kroz Frušku goru. Ukupna dužina obe saobraćajnice je oko 140 kilometara, a ukupna vrednost predugovora je 642 miliona evra.

– Do kraja februara potpisaćemo ugovor da bi smo već početkom godine mogli početi da radimo – najavila je Verica Kalanović, i podsetila na to da se s kineskom firmom intenzivno radi na realizaciji ugovora za izgradnju mosta Zemun–Borča.

Ona je ocenila da je u prethodnih osam godina Pokrajinska vlada pokazala bezidejnost u vođenju politike u toj pokrajini, i dodala da je Vojvodina prvi put postala deo teritorije koji ima statistički niži stepen razvijenosti od proseka.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
saobraćaj infrastruktura fruška gora vojvodina verica kalanović izgradnja autoputa autoput

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana