Tekst objavljen: 19.05.2013 13:00        


Vodenica Save Savanovića, put Radovana Karadžića, uspon i pad Slobodana Miloševića, najpoznatija smaknuća beogradskog podzemlja, samo su neke od najtraženijih turističkih tura.

Bizarne turističke ture šansa za Srbiju

Neobične, kontroverzne i morbidne ture su aduti da se privuku turisti u Srbiju, a veoma popularne među njima su bile "Pronađite Mladića" i "Uspon i pad Slobodana Miloševića”.

Direktor Udruženja hotelijera i restoratera Srbije Georgi Genov kaže da u srpski turizam treba uključiti sve što donosi novac, a što nije protivzakonito, te podseća da je u Nemačkoj hit tura "Treći rajh", a u Francuskoj “Putevima Marije Antoanete”, koja se završava na giljotini.
Ono što je konstantno traženo su takozvane “vampirske ture”, a Srbija ima čak dva slavna vampira koji se bore za primat.

Srpski turizam trenutno zarađuje i na Novaku Đokoviću, Emiru Kusturici, Nikoli Tesli, Josipu Brozu Titu, Goranu Bregoviću i dinastiji Karađorđević, pošto je današnje goste gotovo nemoguće privući klasičnim turizmom koji podrazumijeva hotele, restorane i muzeje.

Srbija sada praktično nudi sve, a mnoge ture, iako su kontroverzne, nalaze kupca. Među njima su "Put Radovana Karadžića", džipijada po terenima koje je obilazio Ratko Mladić, a veliko interesovanje izaziva i tura "Najpoznatija smaknuća beogradskog podzemlja".

Među zanimljivim oblicima turizma nalazi se i "dark turizam", koji i u Srbiji tek treba da nađe svoje mesto, a njegov začetnik je beogradsko Novo groblje, na kojem pripremaju turističke ture.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
turizam turisti Srbija putnici putovanja stranci stranci u srbiji

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana