Tekst objavljen: 05.10.2012 9:08        


Sve je veći broj vlasnika luksuznih nekretnina u Francuskoj koji žele da prodaju skupe nepokretnosti radi preseljena u inostranstvo. Svoj "beg" oni planiraju kako bi izbegli poštrovanje poreske politike, koja podrazumeva porez od 75 odsto na godišnje prihode više od milion evra.

Bogati Francuzi rasprodaju sve i beže "preko"

- Na tržištu luksuznih nekretnina odnedavno je u ponudi dodatnih oko 400 do 500 nekretnina u područiju Pariza skupljih od milion evra - objasnio je za francusku novinsku agenciju AFP predstavnik agencije za lukuszne nekretnine Daniel Feo.

Za sada još nema masivnog egzila bogatih kao 1981. posle izbora prvog socijalističkog predsednika Franso Miterana, ocenili su eksperti sektora.

Najveći broj bogatih Francuza koji žele da napuste zemlju su mladi preduzetnici prinuđeni, kako oni tvrde, da zbog vioskih poreza, izmeste svoja preduzeća i odsele se sa porodicama u inostranstvo.

- Zahvaljujući novim tehnologijama raširenim u mnogobrojnim sektorima, odsada je moguće raditi u bilom kom delu sveta i svratiti na nedelju danu mesečno u Francusku - objasnio je direktor agencije Berne Frans Tibo de sen Vensan.

U Parizu kao i prestižnom zapadnom predgrađu francuske prestonoce, proda se samo 2.000 nekretnina skupljih od milion evra.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
porezi superbogataši najbogatiji bogataši Francuska Pariz

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana