Tekst objavljen: 25.09.2012 13:31        


Predstavnici kompanije Boš, premijer Srbije Ivica Dačić i ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić zajednički su u Pećincima postavili kamen temeljac za gradnju nove fabrike te kompanije u koju će u narednih sedam godina biti uloženo oko 70 miliona evra, a zaposliće 620 radnika.

Boš ulaže 70 miliona evra i zapošljava 620 radnika

Boš je u decembru prošle godine potpisao ugovor za izgradnju fabrike u Pećincima za prozivodnju sistema brisača za automobile, proizvodnih kapaciteta od oko 22.000 metara kvadratnih.

Direktorka kompanije Boš za Srbiju Jovanka Jovanović precizirala je da će u prvoj fazi, do sredine naredne godine, u Pećincima biti izgrađeni pogoni i kancelarijski prostori i da bi probna proizvodnja trebalo da počne polovinom 2013. a serijska početkom 2014.

Nemački industrijski gigant Boš sada posluje u oko 60 zemalja širom sveta, zapošljava blizu 300.000 ljudi, a 2011. je ostvario promet od 51,5 milijardi evra.

Boš svake godine, zahvaljujući svojim stručnim timovima, prijavi 3.800 patenata i uloži više od 3,5 milijarde evra u istraživanje i razvoj.

Kompanija je veoma poznata po proizvodima koji se masovno ugradjuju u automobile, a nudi, osim toga, niz drugih proizvoda i usluga, kao što su industrijska tehnologija, električni ručni alati, sigurnosna rešenja i aparati za domaćinstvo.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
boš bosch pećinci fabrika investicija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana