Tekst objavljen: 06.03.2013 16:10        


Avanturisti bi najradije u SAD, Švajcarska je izbor za one kojima je život neprestana borba, u Nemačku bi oni čiji je život određen prošlošću i tradicijom, ''organičari“ u Austriju, a u daleku Australiju ambiciozni ''racional-realisti“, pokazuju istraživanja u Hrvatskoj.

Čak 93% Hrvata želi da živi u nekoj drugoj zemlji

Najveći broj ispitanih hrvatskih građana, njih 13 posto, bi domovinu zamenio Nemačkom. Sledi Švajcarska u koju bi otišlo 11 odsto hrvatskih građana, dok bi se u Austriju preselilo njih osam procenata.

Do sledeće tri zemlje na put treba preko okeana - SAD i Kanada su za po sedam procenata Hrvata obećane zemlje, a samo pet posto najradije bi živelo u Australiji. Uočeno je i da je američki kontinent najzanimljiviji najmlađoj populaciji od 15 do 29 godina.

Samo sedam posto hrvatskih građana ne bi živelo nigde drugde osim u Hrvatskoj.

Ustanovljeno je i da je Nemačka najzanimljivija segmentu ''settled“, odnosno osobama kojima je život determinisan prošlošću i tradicijom. SAD preferiraju ''avanturisti“ kojima je život izazov, a Švajcarsku tzv. ''homebodies“, odnosno skupina ljudi kojima je život neprestana borba.

Segment ''organičara“ najviše je zainteresovan za život u Austriji (njih 14%). Skupina je to kojoj je priroda veoma važan deo života i koja ne teži materijalnom. Australiju su izabrali ambiciozni ''racionalni realisti“ kojima su na prvom mestu znanje, učenje i moć.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Hrvatska ekonomska kriza migracija dijaspora pad standarda odliv mozgova

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana