Tekst objavljen: 01.05.2013 11:00        


Poreski dug u Crnoj Gori na kraju prošle godine iznosio je 354 miliona evra, što je više od 11 odsto BDP-a i predstavlja najveću stopu poreskog duga u regionu.

Crnogorci najveći poreski dužnici u regionu

Deo poreskog duga, koji je i medju najvećim u Evropi, vlada Crne Gore ima ideju da pokuša da naplati imovinom solventnih dužnika, a redovnim platišama poreza na dobit od sledeće godine uvede subvencije.

U Ministarstvu finansija Crne Gore kažu da Poreska uprava koristi sve zakonski dostupne mehanizme za naplatu poreskih potraživanja - blokadu računa, aktiviranje menica ili bankarskih garancija koje služe kao instrument obezbeđenja, naplata putem realizacije hipoteka i fiducija, plenidba i prodaja pokretne imovine.

Za ovoliki iznos poreskog duga, koji je najvećim delom nenaplativ, objektivno najveću krivicu snosi Poreska uprava, koja u ranijem periodu nije na vreme primenila mehanizme naplate, prenosi Analitika.

Vlada Crna Gore usvojila je i predlog zakona o sprečavanju nelegalnog poslovanja, po kome je uvedena nulta stopa tolerancija za poslovanje u sivoj zoni i za utaju poreza.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
neplatiše porezi plaćanje poreza poreski dug najveći poreski dužnici Crna Gora cg

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana