Tekst objavljen: 08.11.2012 7:39        


Dugovanja Crvene zvezde odavno se pišu sa sedam nula, a nedavno uvećanje blokade računa sa pet na 10,7 miliona evra još više otežava ionako kritičnu situaciju.

Crvenoj Zvezdi (ne) preti katanac (crvenazvezdafk)

Izlaz i bilo kakvo rešenje za aktuelnu upravu su nedostižni, o čemu svedoči i podatak da je klub u blokadi već 230 dana bez prestanka, da zaposleni još nisu dobili junsku platu, duguju se zarade igračima, a iz meseca u mesec dospevaju nove obaveze po kreditnim zaduženjima, a postoji i opasnost da puštanjem menice još neko od poverilaca dodatno poveća sadašnju blokadu.

Zvezdi „naruku“ ide i odluka Ustavnog suda od pre tri meseca, kojom je ukinut automatski stečaj za preduzeća koja godinu dana ne izađu iz blokade računa. Sada pokretanje stečajnog postupka može da pokrene samo neko od poverilaca, pa upravo pregovorima o reprogramu u Zvezdi žele da spreče mogućnost takvog scenarija.
Ovako teška situacija mogla bi da odvede Crvenu zvezdu i u stečaj, ali generalni sekretar Stefan Pantović uverava da se to neće dogoditi jer se traže rešenja za novu dinamiku isplaćivanja dugova koji su blokirali račun.

- Tačno je da je u ovom trenutku naš klupski račun blokiran za pomenuti iznos, to nije tajna - kaže Pantović.

- Isto tako, svakom preduzeću koje ne izmiruje obaveze preti stečaj, ali u našem slučaju situacija nije takva. Sa svim bankama smo u pregovorima o reprogramu kredita zbog kojih smo u blokadi, a u kontaktu smo i s nadležnima u državi, tako da očekujemo da dogovor uskoro bude postignut. Takođe, očekujemo da se veoma brzo problem reši, i da naš račun bude deblokiran.

Stefan Pantović, takođe, navodi da se „preko 90 odsto blokade odnosi na kredite tri banke, dve domaće i jedne strane, koje su kredite proglasile dospelim jer su se i same našle u problemima“.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
dugovi stečaj fudbalski klub fudbal crvena zvezda

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana