Tekst objavljen: 09.01.2013 10:42        


Ova godina bi za Crnu Goru trebalo da bude poslednja bez Pejpal sistema za onlajn plaćanja, jer su ispunjeni svi preduslovi za njegovo uvođenje, saopštio je vicepremijer i ministar za informaciono društvo i telekomunikacije Vujica Lazović.

Da li ovo "ta" godina? PejPal stiže i u Crnu Goru

On je rekao da je Crna Gora davno uklonila sve prepreke za to da Pejpal dođe, a zahtev za osnivanje kancelarije te kompanije za Evropu upućen je sredinom 2009. godine.

Prema poslednjim istraživanjima koje je sproveo Monstat za prošlu godinu, 14,7 odsto građana koji koriste internet kupilo je ili naručilo robu ili usluge putem interneta, dok je taj procenat u 2011. iznosio 10,2 odsto. Procenat preduzeća koja su primala porudžbine putem interneta iznosi 8,1 odsto, dok je 11,7 odsto naručivalo proizvode ili usluge putem interneta.
- Važno je istaći da je reč o privatnoj kompaniji koja na osnovu svojih interesa i politike, samostalno odlučuje kada će neku od država dodati u svoj sistem. Razlog za ovoliko čekanje na uvođenje Pejpala ne može se tražiti na našoj strani, već je politika kompanije da se taj sistem istovremeno uvede u više država - naveo je Lazović.

Ministar je dodao da će, kako sada stvari stoje, Crna Gora ovaj sistem dobiti u paketu sa još nekoliko zemalja.

- U saznanju smo da su Srbija, Makedonija i Moldavija takođe ispunile sve ono što je ta kompanija zatražila od njih, a da se čeka još Gruzija, koja radi na uklanjanju spornih propisa, nakon čega više neće biti prepreka - rekao je Lazović.

On je naglasio da je i pored toga internet-trgovina prisutna u Crnoj Gori.


 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
paypal PejPal cg Crna Gora internet kupovina online kupovina IT kompanije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana