Tekst objavljen: 03.04.2013 16:00        


Sporazum o ruskom državnom kreditu za budžet Srbije od 500 miliona dolara biće potpisan iduće sedmice, rekao je ministar Milan Bačević i dodao da će taj sporazum biti potpisan tokom posete premijera Srbije Ivice Dačića Moskvi.

Dačić sledeće nedalje ide po ruske milione

Bačević je kazao da će prilikom posete Dačića Rusiji najavljene za 10. i 11. april, biti potpisan i sporazum o odobrenju kredita od 800 miliona dolara za modernizaciju železnice Srbije.

On očekuje da će biti reči i o mogućem uključivanju automobila, šećera, duvana i sira na listu proizvoda oslobođenih carine pri izvozu robe iz Srbije u Rusiju.

Ministar je naveo da je ruska strana "izrazila veliko zadovoljstvo" što je Srbija brzo izradila prostorni plan za gasovod Južni tok i donela zakon kojim je gasovod proglašen za nacionalni projekat.

Po rečima Bačevića, Srbija je bila spremna da još 20. decembra postavi kamen temeljac za gasovod Južni tok, ali kasne izvođački projekti, koje treba da urade srpska i ruska strana.

Naveo je da je "ruska strana izrazila ozbiljnu zabrinutost" time što je Srbija potpisala Treći energetski paket sa EU, jer Rusija smatra da će biti "štetan" za srpsko-rusku saradnju od 2015. godine, kada Beograd treba da preuzme obaveze iz tog sporazuma.

Bačević je rekao da je Rusija zainteresovana za učešće u eksploataciji naftnih škriljaca u Aleksincu, za energetski kompleks Kovin i za produženje dozvole za istraživanje naftnih i gasnih resursa, do 2020. godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Bojana 17.04.2013 13:08

    Milan Bačević je čovek i ministar za primer, očigledno zna šta je dobro za svoju zemlju i svoj narod! Ne kida veze sa zapadom, a paralelno razvija bratski odnos sa istokom. Konačno se okrećemo ka Rusiji! Hvala Bogu!

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Ivica Dačić Srbija rusija partnerstvo sa Rusima kredit milan bačević

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana