Tekst objavljen: 22.05.2013 7:50        


Privreda Srbije i dalje je u teškoj situaciji i bez privlačenja više domaćih i stranih investicija naša zemlja teško će izaći iz krize, kaže ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić.

Dinkić: Bez subvencija ne bi bilo ni Fijata

Dinkić je rekao da dok ne krene oporavak u EU, gde Srbija izvozi 60 odsto svoje proizvodnje, Srbija se ne može nadati oporavku privrede i izlasku iz krize.

U Vladi smo se dogovorili da krenemo u akciju za animiranje investitora, jer je primer Fijata pokazao da je Srbiji potrebno više takvih investicija, skoro za svaki region u Srbiji, da bi se naša zemlja ekonomski oporavila, rekao je ministar.

Komentarišući opravdanost dodeljivanja podsticaja investitorima, Dinkić je rekao da se taj novac vraća u budžet Srbije za 17 meseci.

Dinkić je rekao da nije bio za davanje podsticaja investitorima, ali se pokazalo da je to nužnost koja se pokazala opravdanom i u drugim zemljama u okruženju i napomenuo da Fijat nikad ne bi došao u Srbiju da nije bilo tih podsticaja.

Odgovarajući na pitanje da li će u prvih šest meseci država redovno isplaćivati plate i penzije, Dinkić je naglasio da tu neće biti problema, da će se redovno isplaćivati, i neće biti njihovog smanjivanja.

Međutim, on je upozorio da će morati da se naprave uštede u po svim ministarstvima za oko 30 milijardi dinara u budžetu, jer su podbacili neki poreski prihodi zbog krize.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija fabrika automobila Fiat fijat srpski fijat fijat automobili srbija subvencije za radna mesta Mlađan Dinkić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana