Tekst objavljen: 03.10.2012 18:18        


Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić ponovio je da vlada ni na koji način nije uticala na povećanje cene gradskog prevoza u Beogradu i da je isključivi razlog za to gubitak Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd.

Dinkić: Đilas potvrdio da je GSP Beograd neodrživ

- Dragan Ðilas (gradonačelnik Beograda) je u svojoj današnjoj izjavi potvrdio ono što sam ja juče rekao, da je isključivi razlog povećanja cene gradskog prevoza u Beogradu za čak 20 odsto gubitak koji ima GSP, a ne mere vlade - rekao je Dinkić.

Gradonačelnik Ðilas tvrdi da je cena karte za prevoz u glavnom gradu podignuta zbog povećanja cene goriva, a ne zbog povećanja PDV. On je objasnio da je cena prevoza podignuta 20 odsto ne zbog PDV-a, nego zato što je gorivo od poslednjeg povećanja cene prevoza poskupelo sa 105 na 147 dinara i dodao da je povraćaj dela akcize od 2,5 dinara svega 1,63 odsto cene litra goriva.
On navodi da "Vlada nije za GSP podigla akcizu, niti cenu goriva ni za jedan dinar, pet dinara akcize na dizel mi u potpunosti refundiramo".

Prema rečima Dinkića, vlada nijednim načinom nije uticala na povećanje cene gradskog prevoza u Beogradu, "ali Ðilas je potvrdio ono što smo mi na neki način sumnjali da su gubici GSP neodrživi i iznose čak oko 10 milijardi dinara".

Kako je naveo, 10 milijardi dinara je dve trećine gubitaka "Železnice Srbije".

- Dakle jedno komunalno preduzeće u Beogradu ima gubitak na nivou dve trećine subvencija za Železnicu koja je mnogo veći sistem, ili za GSP se daje tri puta više nego kompletne rudnike sa podzemnom ekspolatacijom Resavica u čitavoj Srbiji - rekao je Dinkić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Mlađan Dinkić Dragan Đilas GSP Beograd javni prevoz gradski prevoz

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana