Tekst objavljen: 10.05.2013 14:40        


Ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić je u Istanbulu, gde prisustvuje dvodnevnoj godišnjoj skupštini Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), zatražio pomoć za mala i srednja preduzeća u Srbiji i ukazao da državi nije potrebna pomoć.

Dinkić: Državi ne treba pomoć, treba preduzećima

- Podrška malim i srednjim preduzećima i podsticanje proizvodnje jeste osnovni prioritet svih zemalja, kao i podsticanje industrija zasnovnih na znanju. To su teme koje dominiraju ovogodišnjom konferencijom EBRD i kjučne su za dalji razvoj Srbije - izjavio je Dinkić.

On je, kako je saopštilo Ministarstvo finansija Srbije, u razgovorima sa predsednicima EBRD, Evropske investicione banke (EIB), Centralne evropske banke (CEB), Medjunarodne finansijske korporacije (IFC), istakao da je Srbija jedna od retkih zemalja koja je u prvom kvartalu ove godine imala rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) od dva odsto.

- Srbija je napravila skroman rast BDP-a, ali nama to nije dovoljno. Mi smo nezadovoljni tim rezultatom. Srbija treba da raste brže i da se razvija, jer svesni smo da imamo neravnomeran razvoj. U našoj zemlji automobilska industrija vuče razvoj, ali moramo da pomognemo sada i drugim sektorima - ocenio je Dinkić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Mlađan Dinkić država Srbija ekonomija ekonomska kriza mala i srednja preduzeća preduzeća American Expres

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana