Tekst objavljen: 04.11.2012 13:07        


Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić najavio je da će tokom novembra biti donet zakon o uslovnom otpisu zateznih kamata za neplaćene poreze i rekao da je ovo neka vrsta poreske amnestije i davanja privredi šanse za novi početak.

Dinkić najavio poresku amnestiju

- Uslovno bi se otpisale sve zatezne kamate za neplaćene poreze iz prošlosti i obezbedilo mirovanje poreskog duga - precizirao je Dinkić.

Prema njegovim rečima, predviđeno je mirovanje poreskog duga od godinu dana za velika preduzeća, a dve godine za preduzetnike, mala i srednja preduzeća, pod uslovom da redovno servisiraju tekuće obaveze - mesec za mesec.

- Dići ćemo čak i blokade po osnovu neizmirenih poreskih dugovanja, ukoliko se samo prva mesečna rata uplati na vreme - rekao je Dinkić ističući da će onima koji ne iskoriste šansu i ne budu redovno plaćali tekuće obaveze, prvi mesec kada se to dogodi biti pridodata glavnica duga.

- A s druge strane, svako ko bude uplatio glavnicu poreskog duga, automatski će mu biti otpisane sve zatezne kamate, koje u najčešćim slučajevima prevazilaze čak u ukupnom iznosu glavnicu duga - naveo je ministar.

Kako je rekao Dinkić, time će se, uz donošenje zakona o ograničavanju rokova placanja, takođe u novembru, upumpati likvidnost u privredu jer oni koji bi, inače, morali da plaćaju poreski dug iz prošlosti sada mogu da isplate svoje poverioce, tako da će cirkulisati novac kroz privredu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
poreski dug porez Srbija Mlađan Dinkić otpis dugova

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana