Tekst objavljen: 04.11.2012 13:07        


Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić najavio je da će tokom novembra biti donet zakon o uslovnom otpisu zateznih kamata za neplaćene poreze i rekao da je ovo neka vrsta poreske amnestije i davanja privredi šanse za novi početak.

Dinkić najavio poresku amnestiju

- Uslovno bi se otpisale sve zatezne kamate za neplaćene poreze iz prošlosti i obezbedilo mirovanje poreskog duga - precizirao je Dinkić.

Prema njegovim rečima, predviđeno je mirovanje poreskog duga od godinu dana za velika preduzeća, a dve godine za preduzetnike, mala i srednja preduzeća, pod uslovom da redovno servisiraju tekuće obaveze - mesec za mesec.

- Dići ćemo čak i blokade po osnovu neizmirenih poreskih dugovanja, ukoliko se samo prva mesečna rata uplati na vreme - rekao je Dinkić ističući da će onima koji ne iskoriste šansu i ne budu redovno plaćali tekuće obaveze, prvi mesec kada se to dogodi biti pridodata glavnica duga.

- A s druge strane, svako ko bude uplatio glavnicu poreskog duga, automatski će mu biti otpisane sve zatezne kamate, koje u najčešćim slučajevima prevazilaze čak u ukupnom iznosu glavnicu duga - naveo je ministar.

Kako je rekao Dinkić, time će se, uz donošenje zakona o ograničavanju rokova placanja, takođe u novembru, upumpati likvidnost u privredu jer oni koji bi, inače, morali da plaćaju poreski dug iz prošlosti sada mogu da isplate svoje poverioce, tako da će cirkulisati novac kroz privredu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
poreski dug porez Srbija Mlađan Dinkić otpis dugova

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana
game pragmatic rtp tinggi game jackpot progresif akun super vip