Tekst objavljen: 27.05.2013 17:22        


Vlada Srbije je prihvatila amandman SNS o tome da advokati, stomatolozi i privatna zdravstvena praksa ostanu u sistemu paušalnog oporezivanja, čemu se i dalje protivi Ministarstvo finansija - rekao je ministar finansija Mlađan Dinkić.

Dinkić ne odustaje od oporezivanja advokata

Dinkić je kazao da je namera rešenja koje je predložilo Ministarstvo finansija uvođenje advokata, stomatologa i privatne lekarske prakse u sistem vođenja knjiga.

On je objasnio da oni koji malo zarađuju, ne bi plaćali porez, dok bi oni koji imaju veći promet, morali da plate veći porez, a ne da budu "u istoj grupi gde su i obućari ili stolari".

- Odbor (za finansije) nije prihvatio odluku Vlade. Podržao je stavove Ministarstva finansija, tako da će na kraju presuditi poslanici na glasanju. Poslanici će po svojoj savesti glasati da li advokati, stomatolozi i privatni lekari ostaju u, po meni, neopravdanom sistemu paušalnog oporezivanja ili će imati obavezu da vode knjige - kazao je Dinkić novinarima u Skupštini Srbioje posle sednice odbora.

Na sednici odbora su za taj amandman SNS glasali poslanici SNS i SPS, ali to nije bilo dovoljno za prihvatanje predloga.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    ljuba 27.05.2013 18:27

    I popove treba oporezovati.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Mlađan Dinkić oporezivanje paušalno plaćanje poreza plaćanje poreza porez Vlada Srbije advokat advokati lekari

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana