Tekst objavljen: 08.05.2013 7:30        


Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić kaže da smanjenja plata i penzija neće biti. Naprotiv, budžetom je planirano njihvo povećanje od dva odsto i to neće biti dovedeno u pitanje, kaže Dinkić.

Dinkić: Nema smanjenja plata, penzije će rasti

- U Srbiji će narednih dana boraviti delgacija MMF-a. Da li će biti zamrzavanja plata i penzija u narednom periodu, zavisiće od toga da li je to dobro za privredu i građane - objašnjava Dinkić.

Ministar privrede objašnjava i da je Srbija zabeležila blagi rast privrede od oko 1,9 odsto, ali da je to prvi put nakon četiri tromesečja u prošloj godini. Dodaje i da to nije dovoljno za poboljšanje životnog standarda, ali da je svakako znak oporavka srpske ekonomije.

- Automobilska industrija je najviše napredovala, dok u građevinarstvu beležimo gubitke. Mnogi su me kritikovali zbog ugovora sa Fijatom, a sada vidimo da je Fijat najveći izvoznik Srbije. To, međutim, nije dovoljno, Srbiji treba rast privrede od najmanje pet odsto, a to znači da nam treba još 6,7 Fijata - kaže Dinkić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Bojan 14.05.2013 11:06

    Gospodine Dinkicu moja penzija je 10.000 dinara sto znaci da cu ja dobiti povecanje od 200 dinara za taj novac nemam ni konopac da kupim da se ljudski obesim.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
BDP penzije plate Srbija ekonomska kriza ekonomija Mlađan Dinkić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana