Tekst objavljen: 25.10.2012 18:12        


Sa budžetom za 2013. godinu u Skupštini će se naći i Predlog zakona o ograničavanju rokova plaćanja, najavio je ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić.

Dinkić: Nema više šale sa plaćanjem dugova

Tim zakonom, uvedena je obaveza da država sve svoje obaveze mora da izmiri najkasnije u roku od 45 dana, od potpisivanja nekog ugovora, a za privredu taj rok će biti 60 dana.

Dinkić je istakao da je to prvi put do sada da će država imati kraći rok od privrede za izmirivanje svojih obaveza. On je poručio da su budžetom za narednu godinu predviđeni određeni članovi kojim će se obezbediti da se više ne akumuliraju dugovi države prema privredi, EPS-u, komunalnim preduzećima...

Dinkić je ocenio da je sramota da država, za te vrste usluga duguje, a da od građana očekuje da redovno izmiruju svoje obaveze.

- Ovaj budžet je, istovremeno, signal administraciji da višse nema šale, a privredi da više nema neozbiljnosti - rekao je Dinkić dodajući da vlada ima nameru da uvede kompletnu finansijsku disciplinu.

On je napomenuo i da će biti uvedena lična odgovornost ministara i direktora javnih preduzeća, koji će za nepoštovanje rokova plaćanja biti kažnejni sa 100.000 dinara mesečno, a druga sankcija će biti zatezna kmata.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
rokovi plaćanja Mlađan Dinkić zakon budžet Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana