Tekst objavljen: 07.06.2013 14:30        


Ministar Mlađan Dinkić optužio je sindikate u Galenici da su oterali kompaniju Valiant sa tendera za privatizaciju te fabrike lekova. - Oni koji su juče uticali da se Valiant povuče sa tendera ne shvataju šta su uradili, jer će hiljadu njihovih kolega izgubiti posao, ne zato što mi to želimo već zato što Galenika ima gubitke - rekao je on.

Dinkić o Galenici: Niste svesni šta ste uradili

- Sada moramo da razmišljamo šta posle Valianta. Zaista mislim da mora da se povuče crta i da se kaže - nema više samoupravljanja. Radnici ako žele da upravljaju fabrikom onda neka plaćaju gubitke te fabrike. Ako traže da država plaća te gubitke, odnosno svi građani Srbije, onda nemoj da odlučuju kako treba da se upravlja - kazao je Dinkić.

Suština je da Galenika kao farmaceutska kompanja mora i može da bude profitabilna, ali ne može, ako se vodi politički kao što je to bilo do sada, naveo je ministar. On je rekao da će Ministarstvo finansija i privrede Srbije predložiti da se uvede red u Galeniku, da ta kompanija postane profitabilna, a nakon toga će vada tražiti nove partnere.

Dinkić je naveo da Galenika ima viška oko 1.000 radnika, a da se samo 300 njih prijavilo za dobrovoljni odlazak iz te kompanije.

On je istakao da se u Galenici mora uraditi unapred pripremljeni program revitalizacije koji predviđa smanjivanje broja zaposlenih i koji će omogućiti da ta farmaceutska kompanija može samostalno da servisa svoje dugove.

- Mora da se uradi restrukturiranje Galenike kako Bog zapoveda, odnosno kako ekonomija zapoveda i ja ću to predložiti - rekao je Dinkić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

3 komentara

  1. User image
    Helena 07.06.2013 14:58

    Dinkic zaboravlja koliko je tako " prodao" preduzeca pa su i tada radnici ostajali bez posla. Zapitacu se na sledecim izborima dali za vas da glasam jer nisam vise sigurna u ispravnost ovoga sta pokusavate da uradite.

  2. User image
    Bankar 07.06.2013 19:05

    Pred izbore ce biti jos hapsenja i eto poena kod glupog naroda.

  3. User image
    Milana 11.06.2013 12:03

    Mislim da je Dinkicu izmakeo procenat od prodaje, pa se ljuti. Ne verujem da je Valiant odustao istinski, nego da su trazili od nadleznih da prvo rese problem sa sindikatom... Prodaje pricu o otkazima, a ti ljudi bi, svakako, bili otpusteni kao visak. Pitanje je kad su oni zaposleni i ko je napravio taj visak, pokusavajuci da "sacuva socijalni mir".
    "Galenika" je brend i moze da bude "jaca" od "Telekoma", samo ako se prestane sa politickim manipulacijama. A, to sto je u gubitku, lako moye da se resi, jer se zna gde su milijarde zavrsile. Neka vrate te milijarde "Galeniki" i problem je resen.
    Nego, nije to problem, vec sto oni koji su "zavrnuli" te milijarde i doveli "galeniku" u ovu situaciju, nisu to uradili na svoju ruku, vec po direktivi sa vrha, a to vec pravi problem da se malverzacije rasciste do kraja.
    Zasto ne pitaju renomirane ekonomiste, nije Dinkic jedini koji je zavrsio ekonomiju.
    Ne treba prodavati "Galeniku", to je izuzetno los potez!!!

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Mlađan Dinkić Srbija afera galenika Galenika privatizacija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana