Tekst objavljen: 13.02.2013 12:29        


Do kraja godine, aerodromi u zemlji trebalo bi da dobiju kategoriju "jedan" američkih vazuhoplovnih vlasti, što znači da avioni mogu da lete direktno iz Srbije za Ameriku. JAT nije imao interkontinetalne letove još od osamdesetih, a trenutno nema ni tip aviona za te letove.

Direktni letovi iz Srbije za SAD krajem godine?

Poslednji put, sa Surčina za Ameriku poletela je tadašnja "desetka" (boing DC-10) koja je, za Čikago i Njujork, išla jednom nedeljno.

Putnici iz regiona dolazili su u Beograd da bi preleteli okean. Karte su bile povoljne, JAT je dobro zarađivao, a najveća dijaspora u Čikagu bila je zadovoljna.

Srbija je posle 11. septembra 2001. godine, pa sve do prošle godine, bila jedna od retkih zemalja koja je imala dozvolu za letove preko okeana. Na žalost, tu mogućnost nije iskoristila.

Vršilac dužnosti direktora Direktorata za civilno vazduhoplovstvo Milan Živanović smatra da je jedna takva linija prekopotrebna i Srbiji i ovom području, budući da je i nekada to bila jedna od najfrekventnijih linija za Sjedinjene Države.

Ako po treći put ne iskoristimo šansu za interkontinetalne letove, teško da ćemo u narednih deset godina imati šta da tražimo u međunarodnom avio-transportu. A ovo vreme treba iskoristiti, jer će avio-saobraćaj biti u ekspanziji sve do 2030. godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
aviokompanije aviosaobraćaj vazdušni saobraćaj letovi letovi za SAD Aerodrom Beograd saobraćaj

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana