Tekst objavljen: 23.11.2012 16:04        


Gradonačelnik Dragan Đlas i gradski menadžer Aleksandar Bijelić predstavili su na Biznis forumu za Jugoistočnu Evropu u Istanbulu projekat beogradskog metroa. Renomirane svetske kompanije pokazale su veliko interesovanje za uključivanje u njega.

Đilas Turcima predstavio beogradski metro

Kako je danas saopšteno iz Gradske uprave, posebno interesovanje za uključivanje u taj projekat pokazale su dve kompanije koje trenutno grade metroe u Istanbulu i u Aziji.

Delegacija Beograda prezentovala je i velike infrastrukturne projekte iz oblasti saobraćaja koji su realizovani u Beogradu poslednjih godina, među kojima su izgradnja Mosta na Adi, mosta u Obrenovcu i mosta Zemun-Borča, koji se trenutno gradi, kao i kompletna rekonstrukcija Bulevara kralja Aleksandra i izgradnju obilaznice oko Beograda.

Đilas i Bijelić su u prethodna tri dana na Biznis forumu najavili i nove projekte važne za razvoj Beograda u godinama koje dolaze, kao što je izgradnju nove autobuske stanice na Novom Beogradu i formiranje industrijskih zona koje će poslužiti za dolazak direktnih stranih investicija.

Đilas je, kako je saopšteno, naglasio da je prehrambena industrija jedan od prioriteta razvoja Beograda i da se prvenstveno oslanja na veliki potencijal PKB "Beograd" koji je prešao u ruke grada i posle više godina posluje pozitivno.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
metro Beograd đilas turska javni prevoz gradski prevoz

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana