Tekst objavljen: 10.12.2012 9:38        


Gradonačelnik Dragan Đilas izjavio je da se Vlada Srbije zadužila dve milijarde i podsetio da je aktuelna vlast upravo zbog toga kritikovala prethodnu vladu.

Đilas: Vlada nas već zadužila dve milijarde evra (Medija centar Beograd)

- Budžetski deficit je jako veliki, ali to narod ne može da shvati, a shvatiće brzo. Pitam građane šta su pre šest meseci mogli da kupe, šta mogu da kupe danas, a pitaću ih šta će moći za šest meseci - kazao je on.

Đilas je naveo i da je Vlada odbila amandman da se svim trudnicama isplaćuju pune plate. - Ponosan sam što su naši poslanici glasali za taj amandam, na žalost veliki broj poslanika vladajuće koalicije nije glasao, tako da će i dalje sve građanke Srbije koje se odluče da postanu majke, biti kažnjene da dobijaju samo dve trećine plate - kazao je Đilas.
Prvi čovek Demoktarske stranke je kazao da će DS imati protivnike među svim predstavncima krupnog kapitala, u kojima je protivnike imala i dok je Boris Tadić bio predsednik, ne želeći da se sa njima dogovara da bi se njihovi interesi ispoštovali.

Đilas je poručio predstavnicima krupnog kapitala koji žele da rade sa državom da od njih očekuje da poštuju pravila i da profit ne prave na račun države. - Država će ubuduće morati da ima važniju ulogu uključujući preduzeća kako bi ljudi dobili posao - kazao je Đilas.

On je upitao da li je strateški cilj države da gradi hotele na Staroj planini, ili da ulaže u poljoprivredu, proizvodnju hrane, infrastrukturu i obrazovanje, energetiku, kako bi se to malo para paravilno rasporedilo.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

4 komentara

  1. User image
    Biljana 10.12.2012 10:45

    Sem što kritikuje Đilasa, ne vidim šta drugo radi sadašnja Vlada. Krajnje je vreme da se pozabave konkretnim problemima.

  2. User image
    Ivana 10.12.2012 11:20

    Krajnje je vreme da sadašnja vlada prestane da se ponaša kao nezrelo dete i sagleda posledice svojih postupaka. Konkretno sada mislim na trudnice. Nešto što valja i neophodno je, prihvati ma od koga dolazila ideja. Svima će biti bolje tek kada političari shvate da ne mogu da se inate preko leđa naroda i puste one koji znaju da rade.

  3. User image
    Milana 10.12.2012 13:33

    Situacija je strašna, a jedna od strašnijih pojava je da izgleda niko ne sme da kritikuje sadašnju vlast. A na to ima pravo i taj Đilas, i vi, i ja, i svaki građanin ove zemlje.

  4. User image
    Marko 10.12.2012 22:22

    Tražili smo promene, pa eto dobili smo promene. Nije nam bila dobra vlada koja je mnogo toga konkretnog učinila, e sada imamo vladu koja ne znam ni kuda ide, a kamoli da u ovom vremenu pronađe preko potrebna rešenja za probleme u kojima se svi nalazimo

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
đilas Demokratska stranka gradonačelnik beograda Srbija država ekonomska kriza javni dug zaduživanje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana