Tekst objavljen: 22.08.2013 14:30        


Predsednik Sindikata Telekoma Srbije Miroslav Joksimović izjavio je da je država vlasnik 58 odsto akcija tog preduzeća i da bi prodajom svog udela mogla da dobije 600 do 700 miliona evra.

Država bi od prodaje Telekoma dobila 600 miliona evra

- Ne bi bila sporna odluka Vlade Srbije da se udeo u Telekomu ponudi na prodaju, ali je stav Sindikata da država treba da zadrži kontrolni paket u preduzeću, kako bi uticala na strateške odluke i štitila prava zaposlenih - rekao je Joksimović.

Kako je istakao, u većini evropskih zemalja uspešne telekomunikacione kompanije su u većinskom državnom vlasništvu.

On je istakao da radnici i penzioneri Telekoma imaju 6,94 odsto akcija tog preduzeća, 15 odsto će biti podeljeno gradjanima, a 20 odsto je sam Telekom otkupio od grčke kompanije OTE, što je posredno državno vlasništvo.

Po njegovoj proceni, za ukupni kapital Telekoma mogla bi trenutno da se dobije cena u rasponu od 1,2 do dve milijarde evra, jer je pala vrednost telekomukacionih kompanija na tržištu, a smanjena je operativna dobit Telekoma.

Koeficijent uspešnosti Telekoma sada se, kako je naglasio, množi sa četiri, što je duplo manje nego u vreme prethodnog pokušaja prodaje tog preduzeća.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana