Tekst objavljen: 03.08.2012 10:12        


Država nije završila izgradnju stanova u beogradskim naseljima "Stepa Stepanović i "Dr Ivan Ribar", a već stižu najave iz Vlade Srbije da će se program masovne stanogradnje nastaviti i to sa još dodatnih oko 5.000 nekretnina širom Srbije.

Država gradi 5.000 stanova, samo kupaca nema

I dok pojedini nezadovoljni kupci očekuju od Građevinske direkcije Srbije da im posle više od mesec dana kašnjenja uruči ključeve plaćenih kvadrata, neimari tvrde da su svoj deo posla završili, ali da se čekaju protivpožarni aparati i upotrebne dozvole.

Na lokaciji kasarne "Stepa Stepanović“ na Voždovacu na 42 hektara površine gradi se kompleks sa 4.616 stanova, raspoređenih u 44 objekta. Do sada je završeno više od 800 stanova, odnosno 11 zgrada i useljeno više od 200 porodica.

Građevinska direkcija Srbije je do sada prodala oko 2.400 stanova na lokaciji bivše kasarne "4. juli" na Voždovcu po ceni od 1.250 do 1.290 evra sa PDV.

Kupci, koji tvrde da je trebalo da se usele još krajem juna u svoje stanove, navode da im Direkcija stalno pomera rokove za useljenje od po 15 dana. Dok čekaju na ključeve svojih kvadrata moraju da plate kiriju gazdi i, naravno, obaveze po stambenim kreditima.

U naselju Stepa Stepanović Građevinska direkcija Srbije gradi ukupno 434.000 kvadrata stambeno-poslovnog prostora. Čitav posao radi se prema programu masovne stanogradnje koju je kao jedan od svojih prioriteta postavila prethodna Vlada Srbije.

Ideja je bila da se na ovaj način uposli građevinska industrija koja je, usled krize ostala bez većine ranije ugovorenih poslova.

Takođe, Građevinska direkcija u beogradskom naselju Dr Ivan Ribar zida 707 stanova raspoređenih u šest objekata ukupne površine 37.000 kvadrata.

NOVI KVADRATI

- Ne postoji nijedan razlog da započeti stanovi na Voždovcu i Novom Beogradu iz državnog programa masovne stanogradnje ne budu završeni - kaže Goran Rodić, sekretar Udruženja za građevinarstvo u Privrednoj komori Srbije.

- Realno je i da nova Vlada Srbije podrži i nastavi taj program kabineta Mirka Cvetkovića, ali i da ga dopuni sa još 5.000 stanova u većim gradovima Srbije. Ali da bi taj program bio uspešan, država mora da nastavi program subvencionisanih stambenih kredita, jer to je jedini način da izgrađeni kvadrati nađu kupce - dodaje on. 

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

3 komentara

  1. User image
    Guest 28.08.2012 11:49

    jeste da su jeftinij od ostalih na tržištu i uz to novi, ali to je takav fuš da već posle 5 godina stanu treba kompletno renoviranje!

  2. User image
    Guest 10.09.2012 3:07

    Ave Marija,Ovaj tekst je nekakav moj psoetrt na nerazumno i neralno obećanje državnog ministra koji je već nekada ovde napravio dovoljno nevolja i gluposti a sada je obećao sasvim nemoguću misiju i sakuplja poene kod ljudi kojima su stanovi zaista potrebni ali ne razumeju da na način kako je predloženo to nije moguće. Zato je dobra vila u igri, ništa ona ne kontroliše, ona je samo poruka da to što je obećano samo ona može čarolijom to da ostvari, i da je dosta čarolija. A izbor značenja reči, pored svih koje si pedantno navela je pao upravo na jelovinu jer ovde ima izraz koji jelovinom iskazuje jalovost i ispraznost.Zaista mi je drago da ti se moje žvrce i tekstići dopadaju i hvala na podršci.Salut, Djordje

  3. User image
    Auth 10.09.2012 14:36

    Mene sinoc u Balkanskoj ulici izbaci iz takta nanaljivavje na Tasovca da prica o svom uspehu. Covek nece, kaze nije primereno kad je kriza sa svih strana, a Dedicka ce otprilike ovako: sto si skroman, pa kad mogu neki glupi uspesi da pune naslovne strane, sto ne bi i ti, Tasovac opet nece. Objasnjava joj nepojmljivo. Kad ona ce: daj mi ekskluzivu (!!!) kao sta sad s tim ima taj neki covek koji je procerdao 20 godina zivota u nekoj fabrici i nije primao platu pa sad sebi sece prste, pricaj bre. Tasovac osta pri svome. Ja se nesto mislim, i taj covek (sto je seko prste) placa pretplatu. E jbg zamalo sam prepricala celu emisiju. Za sve pare.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Stepa Stepanović Građevinska direkcija kupovina stana Goran Rodić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana