Tekst objavljen: 26.12.2012 13:57        


Ministarstvo trgovine i osam najvećih trgovinskih lanaca u Srbiji potpisali su deklaraciju o unapređenju trgovinskog sektora. Prema tom dokumentu, potrošačima bi trebalo da se obezbede pristupačnije cene i širi asortiman proizvoda.

Država i trgovinski lanci zajedno do nižih cena

Deklaraciju su potpisali Delez, Merktator, Idea, DIS, Veropulos, Metro, Gomeks i Univereksport.

Ministar tgovine Rasim Ljajić izjavio je nakon potpisivanja da će Deklaracija pomoći da se razvije partnerski odnos sa učesnicima na tržištu i da nije obavezujuća.

On je rekao da država neće uticati na slobodno formiranje cena već će raditi na kreiranju poslovnog ambijenta zbog unapređenja konkurentnosti i nastaviće proces liberalizacije tržišta.

- Učinićemo sve da dovedemo nove trgvinske lance i da stvorimo pravni okvir, sigurnost, smanjimo administriranje kao i stvaranje nepotrebnih barijera - kazao je Ljajić.

Rekao je da je trgovina važan sektor u Srbiji kojem do sada nije dat poseban značaj i naveo je da je svako treće preduzeće u Srbiji iz sektora trgovine te da je svaki peti zaposleni iz tog sektora.

Ljajić je podsetio da trgovina čini 11,7 odsto BDP-a i podvukao da očekuje da sa ovakvim partnerskim odnosom sa trgovinskim lancima taj udeo može da se poveća.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
trgovinski lanci cene pojeftinjenje trgovci država Srbija rasim ljajić trgovina

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana