Tekst objavljen: 21.03.2013 10:10        


Ministarstvo poljoprivrede rešilo je da „pročisti” redove korisnika državnih subvencija nakon što su saopštili da su primetili da neki veliki vlasnici rasparčavaju poljoprivredna gazdinstava na veći broj korisnika,kako bi ostvarili pravo na plaćanja po hektaru.

Država "tera" seljake da biraju - brak ili zemlja

Sada isto ministarstvo „istražuje” da li bračni parovi koji prema ličnoj karti žive na različitim adresama prijavljuju dva porodična gazdinstva i tako ostvaruju uvećan iznos podsticaja.

Resorno ministarstvo je ovih dana, prilikom obnove registracije poljoprivrednog gazdinstva, obavestilo korisnike da bračni parovi s različitim adresama neće ubuduće moći da registruju dva poljoprivredna gazdinstva, već samo jedno.

Poljoprivrednici su na ovo burno reagovali rekavši da ih država tera da prekrše bračne „ugovore”. Prilikom prošlonedeljnog savetovanja u Subotici, kako prenosi agencija Tanjug, bilo je reči i o problematici obnove registracije poljoprivrednih gazdinstava, koja je u Subotici naterala pojedine porodice na – razvod.

Predsednik Udruženja poljoprivrednika Subotice Branko Vujić kaže da je ovo poseban problem za one koji su u sistemu PDV-a, tako da su pojedini parovi krenuli i u razvod braka kako bi obnovili gazdinstva.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
subvencije Srbija seljaci agrar poljoprivrednici poljoprivreda

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana