Tekst objavljen: 15.01.2013 12:39        


Pojedine opštine u Srbiji donele su odluku da od ove godine naplaćuju Elektroprivredi Srbije taksu za bandere koje ovo preduzeće postavlja na njihovom zemljištu.

EPS će plaćati takse na bandere?

Ovakav potez opštinara posledica je njihovog nezadovoljstva jer im EPS naplaćuje visoku cenu struje za javnu rasvetu, kao i izgradnju trafostanica, iako ni EPS bez trafoa ne bi mogao da prenosi struju.

- Naša opština je već donela odluku za 2013, po kojoj se plaća taksa za svaki električni stub, trafo, bazne jedinice telekoma i bandere kablovskog operatera, od čega će prihod u opštinskom budžetu biti veći za devet miliona dinara - izjavio je Miloš Pejčić, prvi čovek opštine Odžaci.

On je najavio i formiranje radne grupe koja će ubediti predsednike opština koji se još kolebaju, da i oni počnu da naplaćuju EPS-u taksu.

Predsednik opštine Bač, Ognjen Marković, kaže da i ta opština planira da naplaćuje EPS-u sličnu taksu i da će im to doneti do četiri miliona godišnje.

U EPS-u kažu da taksa nije sporna, ali jeste način na koji se određuje visina.

- Opštine određuju iznos tih taksa bez kriterijuma i ta je oblast neregulisana. Neke naše distribucije plaćaju taksu, neke ne. Zato smo pokrenuli postupak pred Ustavnim sudom, koji će doneti odluku da li opštine imaju pravo da naplaćuju takse po sopstvenim kriterijuma - kažu u EPS-u.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Elektroprivreda Srbije EPS energetika struja

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana