Tekst objavljen: 29.03.2013 16:50        


Elektroprivreda Srbije (EPS) ne planira produžavanje roka za potpisivanje sporazuma o otpisu kamata i reprogramiranju duga za struju. Rok za potpisivanje sporazuma ističe u nedelju, 31. marta, podsetili su u EPS-u.

EPS: Ko se javio za reprogram duga, javio se

Na početku akcije u EPS-u su rekli da im je cilj bio da naplatite oko 70 milijardi dinara starog duga, a da je očekivani otpis kamate ako se svi dužnici odazovu, oko sedam milijardi dinara.

Konačan iznos biće poznat početkom aprila kada se vidi koliki će biti odziv onih koji imaju dugovanja.

EPS potražuje 110 do 120 milijardi dinara, od čega je oko 80 milijardi dinara dug stariji od 60 dana, a pođednako duguju i privreda i stanovništvo.

Domaćinstvima sa dugom do 10.000 dinara mogu da reprogramiraju dug na tri rate, od 10.001 do 50.000 dinara na šest rata, od 50.001 do 100.000 dinara na devet rata, dok će oni čiji su dugovi do 500.000 i više moći svoje obaveze da izmire na 12, odnosno 24 mesečne rate.

Jedan od uslova je da kupac u periodu otplate reprogramiranog duga uredno izmiruje tekuće obaveze za električnu energiju.

U slučaju da kupac i posle upozorenja ne izmiri dve uzastopne rate reprograma ili kasni s izmirivanjem tekuće mesečne obaveze, smatraće se da je sporazum raskinut i izvršiće se obračun celokupnog duga s obračunatom kamatom.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
cena struje potrošnja struje račun za struju struja EPS Elektroprivreda Srbije EPS

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana