Tekst objavljen: 29.03.2013 11:30        


Najveće neplatiše u Srbiji zažmurile su i na poslednji poziv Elektroprivrede Srbije da isplate svoje zaostale dugove za struju, i to uz mogućnost brisanja kamata. Od ukupno 30.000 firmi, koje imaju neizmirene račune za električnu energiju, za reprogram duga javilo se - svega deset odsto.

Neplatiše ignorisale poziv EPS-a za reprogram duga

Ipak, ubedljivo najmanje za svoj dug haju preduzeća na srednjem i visokom naponu, pa se na šalter EPS za mesec dana javilo svega 30 njih!

Ni građani nisu spremniji da izmire utrošene kilovate koje nisu platili u prošloj godini. Iako će im biti obrisana kamata, svega 38.500 od ukupno 570.000 dužničkih domaćinstava spremno je da izmiri zaostale obaveze za električnu energiju. I to najviše oni koji duguju do 10.000 dinara i to će platiti u tri rate.

U planu je bilo da EPS od reprograma dugovanja za struju dobije 44 milijarde dinara, a kako stvari stojem sa otpisom će ukupno naplatiti 1,7 milijarde dinara.

Iz Elektroprivrede Srbije objašnjavaju da će se od građana koji su potpisali ugovor o reprogramu duga, u kasu našeg najvećeg javnog preduzeća „sliti“ oko 800 miliona dinara. Od privrede će EPS dobiti gotovo isti iznos.

Ukupna vrednost kamata koje su obrisane dužnicima u našoj zemlji je 440 miliona dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
dugovi dužnici potrošači Srbija struja račun za struju potrošnja struje krađa struje cena struje Elektroprivreda Srbije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana