Tekst objavljen: 24.12.2012 13:19        


Folksbanka u Srbiji od danas posluje kao Sberbank Srbija, saopštila je najveća ruska banka. Ruska Sberbanka kupila je u februaru ove godine filijale austrijske Volksbanke u jugoistočnoj Evropi i preko mreže ekspozitura Volksbanke dolazi u Srbiju sa novim bankarskim kapitalom.

Folksbanka u Srbiji od sada posluje kao Sberbank

- Dolazak Sberbanke u Srbiju označava i novi početak u našem poslovanju. Nakon akvizicije od strane Sberbanke u februaru ove godine, počeli smo sa značajnom transformacijom kako bismo nastavili profesionalno poslovanje orijentisano ka klijentu sa ciljem da postanemo lideri u bankarskom sektoru Srbije, moderni, fokusirani i pouzdani - navodi se u saopštenju za medije.

Sberbank Srbija je članica Sberbank Evropa AG koja upravlja mrežom od devet univerzalnih banaka u devet država centralne i istočne Evrope: Slovačkoj, Republici Češkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Ukrajini.

Grupa ukupno ima skoro 300 filijala i krajem juna ove godine zapošljavala je preko 4.000 radnika.

U Rusiji, Sberbanka ima udeo od 28,2 odsto u aktivi bankarskog sektora i zapošljava više od 245.000 ljudi, što je čini najvećom bankom u zemlji. Banka Rusije je osnivač Sberbanke i njen većinski vlasnik, i ima 50 odsto plus jednu akciju sa pravom glasa.

Preko 245.000 privatnih lica i institucija je, kako se podseća, vlasnik preostalog dela akcija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Sberbank folksbanka Volksbank banke Srbija partnerstvo sa Rusima

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana