Tekst objavljen: 20.12.2012 12:02        


Vlada će danas doneti odluku o raspisivanju međunarodnog tendera za Galeniku, a trebalo bi da usvoji i socijalni program za višak zaposlenih. Od gotovo 2.900 zaposlenih višak je između 800 i 1.000, kojima će biti predloženo da dobrovoljno napuste fabriku i zauzvrat dobiju 300 evra po godini staža.

Galenika na prodaju, višak čak 1.000 zaposlenih

Uz to će je planiran i poseban program za zaposlene koji su pri kraju svog radnog staža. Sindikat procenjuje da bi polovina od 1.000 prekobrojnih, kojima je ostalo pet ili manje godina do penzije, mogla da se prijavi za socijalni program, što znači da je potrebno da država u ovu svrhu izdvoji barem 4,5 miliona evra.

Dobro upućeni izvor Blica kaže da će radnicima biti ponuđena mogućnost da dobrovoljno napuste fabriku i pre nego se uđe u postupak prodaje Galenike, te da će novac biti obezbeđen iz takozvanog tranzicionog fonda. Prema zakonu o budžetu za 2013, ukupna sredstva tog fonda su oko 1,6 milijardi dinara što je oko 14 miliona evra.

Zoran Pantelić, predsednik Sindikata Nezavisnost u Galenici, potvrđuje da je radnicima ponuđen socijalni program na sastanku u utorak u Ministarstvu finansija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    che 22.12.2012 17:03

    . Galenika potrazuje 110 miliona eura za lekove koje je isporucila gradjanima Srbije ! To niko ne pominje. Drzava je tako uredila sistem da su fabrike lekova osudjene da daju lekove veledrogerijama, koje su svo vreme manipulisale novcem i na kraju otisle u stecaj a da nisu platile fabrikama. Uz los menadzment, sudbina je bila zapecacena. Ali onaj ko je preuzme za godinu dve ce mlatiti milione. Galenika sada ima oko 15 % trzista, a uz ozbiljniji menadzment i odlazak jednog broja zaposlenih to moze doci lako do 40 %. Dakle za dve godine ce Galenika novom vlasniku otplatiti sebe, i zaradjivace od 60-100 miliona eura godisnje. Krivac je sistem i drzava. Napred sindikati Galenike!

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
afera galenika Galenika kompanije privatizacija Srbija gubitaši otkazi otpuštanja

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana