Tekst objavljen: 29.05.2013 17:00        


Grundfos, vodeći proizvođač pumpi za vodu, otvara svoju prvu fabriku u Srbiji, jednu od najvećih fabrika u regionu. Sa investicijom od oko 50 miliona EUR ova fabrika predstavlja ne samo jednu od najvećih investicija u proizvodnju u Srbiji, već i jednu od najvećih regionalnih investicija uopšte.

Grundfos otvara svoju prvu fabriku u Srbiji

Grundfos očekuje da će povećati broj zaposlenih sa 149 na 350 do kraja 2014. godine.

- Zadovoljstvo nam je da najavimo otvaranje naše nove fabrike u Srbiji koja je napravljena da zadovolji potrebe za našim proizvodima u Jugoistočnoj Evropi - izjavio je Jim Toft Nielsen,  generalni direktor kompanije Grundfos u Srbiji. - Verujemo da će otvaranje nove Grundfos fabrike postati odličan primer investicije ne samo sa poslovne tačke gledišta, već i iz perspektive održivog razvoja za sve nove investitore u Srbiji.

Fabriku su simbolično otvorili Tomislav Nikolić, predsednik Republike Srbija, Petar Filipović, predsednik opštine Inđija i Carsten Bjerg, predsednik grupacije Grundfos.

Prve pripreme za pokretanje proizvodnje u Srbiji načinjene su 2009. godine, kada je Grundfos kupio 150.000 m² zemljišta za izgradnju nove proizvodne platforme u Inđiji . Međutim, zbog globalne ekonomske krize, početak planirane izgradnje nove fabrike je odložen. 2010. godine odlučeno je da se počne sa domaćom proizvodnjom u iznajmljenim objektima u Novoj Pazovi.

Prva Grundfos pumpa u Srbiji proizvedena je 11. aprila 2011. godine, a u oktobru 2012. godine ih je bilo već milion. Ambicije kompanije Grunfos prema Srbiji su velike, napravljen je i idejni projekat za još dve fabrike u Inđiji. Međutim, rast Grundfosa u Srbiji, kompetentni kadrovi u regionu, kao i uspeh prve faze proizvodnje predstavljaju glavne parametre kada je reč o odlučivanju o budućim koracima.

Nova fabrika se prostire na površini od 26.000 m² i predstavlja prvu fazu proizvodne platforme koju Grundfos planira da uspostavi u Srbiji.

- Grundfos je kompanija koja posebnu pažnju posvećuje radnom okruženju i želimo da omogućimo dodatne obuke za sve naše zaposlene, u cilju njihovog ličnog razvoja i poboljšanja radnih sposobnosti - kaže gospodin Nielsen , - Naš cilj je da do kraja 2014. godine proširimo tim sa 149 na 350 ljudi, koji će razumeti korporativne vrednosti koje zastupamo i postati bitan deo našeg poslovanja u Jugoistočnoj Evropi .

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
inđija proizvodnja investicije fabrika otvaranje fabrike grundofs

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana