Tekst objavljen: 08.10.2012 7:42        


Prepucavanje gradonačelnika Đilasa i URS-a oko cene prevoza nastavljeno je saopšenjem Gradske uprave u kome piše da nema osnova za njegovo pojeftinjenje.

GSP "rađa" Nobelovce: Posle Dinkića i Senić

- Ukoliko gorivo najpre poskupi sa 105 na 147 dinara po litru, odnosno 40 odsto, a Grad podigne cenu prevoza za 20 odsto, koliko će cena karte biti niža, ako je cena goriva manja za dva dinara - piše u saopštenju Gradske uprave.

Nakon promene Zakona o akcizama, gorivo za GSP Beograd dodatno je jeftinije za pet dinara - kaže Senić koji navodi da je "uveren da je ovo dobra prilika da i građani osete smanjenje cene goriva i kroz umanjenu cenu gradskog prevoza".
Ovu "razmenu argumenata" oko toga koliko treba da košta prevoz u Beogradu započeo je ministar finansija i ekonomije Mlađan Dinkić koji je optužio gradonačelnika Beograda da je istoristio povećanje PDV-a da podigne cenu gradskog prevoza za 20 odsto.

A svom partijskom šefu se priključio i državni sekretar u ministarstvu finansija Vlajko Senić, koji je pozvao gradske vlasti da usklade cene prevoza sa nižom cenom goriva.

Gradska uprava na čelu sa Đilasom je identično odgovorila i, ranije, Dinkiću i, sada, Seniću, šaljivo najavljujući da će ih kandidovati za Nobelovu nagradu.

- Molimo državnog sekretara u Ministarstvu finansija i privrede Vlajka Senića, kao jednog od najboljih studenata Ekonomskog fakulteta u Beogradu, da nam objasni formulu kako da sa 1,3 odsto nižom cenom goriva nadoknadimo povećanje od 40 odsto, pa ćemo i njega kandidovati za Nobelovu nagradu - dodaje se u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
bus plus Beograd gradski prevoz javni prevoz GSP Beograd Vlajko Senić Mlađan Dinkić cena prevoza đilas

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana