Tekst objavljen: 18.01.2013 9:25        


Kako bi cena hleba mirovala, već od sledećeg meseca intervenisaće se pšenicom iz Robnih rezervi. Sa Ministarstvom trgovine i Direkcijom robnih rezervi pregovaramo, kako bi se očuvala postojeća cena vekne, kažu pekari.

Hleb ne poskupljuje, možda čak i pojeftini

Zoran Pralica, predsednik Unije privatnih pekara Srbije, kaže da za sada cena hleba neće rasti.

Trenutno su u Srbiji raznolike cene hleba. Vekna košta od 33 do 48 dinara. U Uniji pekara tvrde da bi realna cena vekne kod nas trebalo da bude duplo viša od postojeće. Ipak, pekari neće menjati svoje cenovnike, uprkos skoku cena gasa, aditiva i najavljenom poskupljenju struje.
Pralica dodaje da je mnogo pekara zatvoreno u poslednje vreme, ali je istovremeno mnogo njih i otvoreno.

Kupovna moć je opala, toga su pekari svesni, i zbog toga ne mogu više da imaju promete kakvi su nekad bili, pa mnogi pokušavaju da privuku kupce raznim akcijama. Sve to cenu je spustilo na nivo koji je prihvatljiv i za građane.

Cena hleba “sava” sada je uredbom Vlade Srbije ograničena na 48,5 dinara i ističe u martu ove godine.

Kako je ministar spoljne i unutrašnje trgovine Rasim Ljajić ranije najavio, sa trgovcima i proizvođačima pregovara se o formiranju socijalne korpe u kojoj bi se našli osnovni proizvodi po povoljnijim cenama.

Vode se razgovori sa pekarima kako bi i hleb “sava” postao deo socijalne korpe i kako bi ta vrsta hleba bila ponuđena po nižoj ceni.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    COBRAMSI 25.01.2013 10:24

    ETO, DA NESTO PROKOMENTARISEM,BICU KRATAK NADAM SE
    PRVO CU KASTI: 'LJUDI PA STA JE OVO, MI DANAS NEMAMO DOBAR LEBAC', GDE SU ONE SESET PETE KAD SE DOBRO JELO I KADA SMO IMALI KVALITETAN LEBAC?
    SVAKI PUT KAD ODEM U PEKARU DA PAZARIM ODUSTANEM OD KUPOVINE ZATO STO NAM JE HLEB KATASTOFALAN. PA VIDITE I SAMI NIKO NE KONTROLISE KVALITET, STA SE STAVLJA U HLEB KAD JE TAKAV KAO OD PAPIRA A NE OD BRASNA? A STVARNO NE ZNAM KAKO GA TAKVOG UOPSTE MOGU MOGU NAPRAVITI I OD CEGA?
    HOCU DA U RADNJAMA I PEKARAMA PONOVO PRAVE PRAVI LEBC ONAJ VOJVODJANSKI KAD SE DOBRO JELO BAS.......................HVALA NA STRPLJENJU STO STE IZGUBILI CITAJUCI OVO

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
socijalne korpe potrošačka korpa potrošači životne namirnice pojeftinjenje poskupljenje hrane cene hrane hleb pekari

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana