Tekst objavljen: 20.05.2013 14:50        


U južnoj i istočnoj Srbiji prosečne martovske zarade bile su 35.753 dinara, što je više nego u Šumadiji i zapadnoj Srbiji, gde iznose 35.410 dinara, istakao je na svom Tviter profilu Miodrag Stojković, član predsedništva DS-a.

I od "južnije" ima tužnije - u Šumadiji niže plate

- Izgleda da ona stara „što južnije, to tužnije“ više ne može da se primeni na Srbiju. Nažalost, danas je sve tužnije. Nisam mogao da verujem da jedna Šumadija, koja važi za perspektivan kraj, ima manje zarade od juga Srbije. Živeo sam u ubeđenju da su na jugu i na istoku ubedljivo najniže plate. To ne znači da se jug poboljšao, nažalost, nego da je platežna moć sve manja u celoj Srbiji, a standard sve lošiji - kaže Stojković, koji inače živi u Leskovcu.

Prosečna zarada bez poreza i doprinosa isplaćena u martu u Srbiji iznosila je 41.689 dinara i za 3,9 odsto, i nominalno i realno bila je niža nego prethodnog meseca.

Podaci Republičkog zavoda za statistiku govore da su prosečne zarade u južnoj i istočnoj Srbiji bile nešto veće od onih u Šumadiji i zapadnoj Srbiji, ali ipak ne mogu ni da se približe zaradama na severu, posebno u Beogradskom okrugu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
šumadija Srbija pad standarda osiromašenje siromaštvo

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana