Tekst objavljen: 13.02.2013 16:25        


Švedska kompanija Ikea gradiće svoje objekte na prostoru pored puta koji vodi ka niškom selu Čamurlija, najavio je gradonačelnik Niša Zoran Perišić. Novi investitori koji dolaze u Niš, prema rečima gradonačelnika, imaju velike planove za severni deo grada.

Ikea već rezervisala plac za robnu kuću u Nišu

- Po mojim saznanjima upravo u tom uglu između Čamurlije i auto-puta počeće da se gradi Ikea. Ja sam razgovarao inicijalno sa predstavnicima ove kompanije i oni već imaju zemlju - rekao je Perišić.

Podsetimo, pored Ikee i nemački Bauhaus je najavljivao dolazak u Beograd, ali je njihova investicija koja je trebalo da se realizuje u saradnji sa Deltom Miroslava Miškovića, na kraju obustavljena. Možda će ove dve kompanije imati više uspeha u Nišu.
On dodaje da uz Ikeu idu i drugo veliki investitori, a jedan od njih je i Bauhaus koji se takođe bavi prodajom nameštaja i ostalih kućnih potrepština.

Gradonačelnik Niša kaže da će stanovnici Opštine Crveni Krst, na čijoj teritoriji bi i trebalo da se gradi Ikea, ubuduće moći da se pohvale i novim radnim mestima, ali i novim ulicama i novim investicijama.

Dolazak Ikee u Niš najavljivan je i 2009, 2010, 2011, a poslednji put u martu 2012. godine kada je tadašnji predsednik Srbije Boris Tadić rekao da bi jedna od pet prodavnica ove kompanije trebalo da bude i u Nišu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Ikea robna kuća trgovinski lanci trgovinski lanac prodavnice

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana