Tekst objavljen: 20.03.2013 12:50        


Ministar građevine i urbanizma Velimir Ilić izjavio je da će svaki objekat za koji je predat zahtev za legalizaciju biti legalizovan, odnosno upisan u katastar nepokretnosti, dok će svi ostali biti srušeni.

Ilić: Srušićemo sve što ne bude legalizovano

Ilić je rekao da je pitanje imovine izuzetno teško u Srbiji, da godinama niko nije uspeo da ga reši, dodavši da oko 80 odsto objekata ispunjava uslove za legalizaciju, ali da njihovi vlasnici nisu imali novca.

Prema njegovim rečima svi objekti su rađeni sopstvenim sredstvima građana, a da gradovi nisu ulagali u infrastrukturu i naglasio da narod nema pare i da niko ne može da pljačka građane visokim iznosima za legalizaciju kao što je, kako je rekao, to do sada bio slučaj.

- Putujući po Srbiji video sam da više od 30 odsto objekata nije malterisano spolja, ljudi nemaju plate i mi im moramo pomoći - ukazao je ministar građevine i urbanizma.

Ilić je naglasio da je trenutni postupak legalizacije ujedno i poslednji i da nakon toga više neće biti divlje gradnje u Srbiji, niti će ona biti dozvoljena, a kao primer je naveo Hrvatsku koja je zbog ulaska u Evropsku uniju morala objekte da upiše u katastar nepokretnosti.

- Sve objekte koji nisu upisani počeli su da ruše. To je pitanje vlasništva, odnosno ne možete reći da neka kuća nije ničija. Ovo je poslednja prilika. Ako uđemo u EU, odnosno dobijemo datum za početak pregovora, nećemo imati mogućnost da se upišemo. Za sve što radite bez građevinske dozvole bićete privedeni, a objekti srušeni - objasnio je Ilić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

2 komentara

  1. User image
    Niko 20.03.2013 13:56

    Cekaj, ni moja kuca nema malater spolja, ali sam platio i jos placam rate za legalizaciju. Hocete li meni vratiti pare? Ili je zakljucak, zidaj pa bilo kad ce biti legalizacija... Koja sam ja b*dala sto sam postovao zakon!

  2. User image
    snezana 20.03.2013 22:03

    Dal sad moze da se podnese zahtev za staru kucu?

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Velimir Ilić legalizacija izgradnja kuće bespravna gradnja gradnja nekretnine Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana