Tekst objavljen: 03.06.2013 13:00        


U Dubaiju se nalazi najviše građevinskih kranova na svetu, 33.000, a očekuje se da bi građevinski sektor između 2012. i 2016. godine trebao da naraste za 9,5 procenata. A ove godine su izdali dozvole za gradnju 23.243 zgrade.

Ima se, može se: U Dubaiju grade 23.243 zgrade

Najviše novca u Dubaiju i dalje se ulaže u turizam, najviše zbog prognoza da će im za 20 godina ponestati nafte i turizam će biti jedan od sektora od kojeg u ovoj finansijskoj oazi očekuju najviše profita, prenosi portal Indikator.ba.

Najomiljenije letovalište u arapskom svetu poseti svake godine oko 15 miliona turista. Kako smatraju u Dubaiju, kriza je gotova i do 2020. godine planiraju 50 odsto više gostiju.

U narednim godinama i broj hotela će porasti, više će ih biti s manjim brojem zvezdica. Iako hotele gradi privatni sektor, imaju potpunu podršku države, koja brine za gradnju infrastukture i oglašavanje.

Dubai je sedmi najposećeniji grad na svetu kojem nedostaje obala, pa zato grade ostrva gde žele da sagrade najljepše trgovačke centre, i gde trenutno stoji jedan od najprestižnijih hotela na svetu sa sedam zvezdica.

Ipak Dubai nije finansijski raj za sve, jer radnici, uglavnom iz Bangladeša i Filipina, kažu da osim hrane i prenoćišta za 12 sati rada na dan, pet dana sedmično, u poprilično nemogućim uslovima, pri 50 stepeni celzijusa, mesečno dobiju oko 160 evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Dubai ujedinjeni arapski emirati emirati UAE arapi građevinarstvo izgradnja nekretnina nekretnine turizam hoteli

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana