Tekst objavljen: 24.12.2012 14:19        


GEN-I iz Beograda, RTB „Invest“ iz Bora i RST „Korporejšen“ iz Novog Sada su među 90 najvećih firmi u zemlji jer su prošle godine zaradili 290 miliona dinara, a nijedna od njih nije zapošljavala više od troje ljudi.

Imaju po troje zaposlenih, a zarađuju milione

Dvoje ekonomista i dva inženjera elektrotehnike su kompletna radna snaga slovenačke firme za trgovinu strujom GEN-I koja već šest godina posluje u Srbiji, ponajpre kao dobavljač za EPS.

Inače, GEN-I je državna firma koja imao udeo i u Nuklearnoj elektrani „Krško“. Njome upravlja Rober Golob, potpredsednik najveće parlamentrane stranke Pozitivna Slovenija koju vodi gradonačelnik Ljubljanje Zoran Janković.
Prošle godine ih je bilo troje, pa proizilazi da je svako u proseku prihodovao svojoj firmi preko šest milijardi dinara i zaradio više od 40 miliona dinara. Za taj posao su za srpske prilike bili i dobro nagrađeni - neto zarade su im lane iznosile u proseku 290.000 dinara mesečno.

Posle GEN-I koja je 43. najveća kompanija u Srbiji, sledi RTB „Invest“ sa prihodima od 10,47 milijardi dinara i profitom od oko 8,7 miliona i nalazi se 74. mestu.

U šturom finansijskom izveštaju te firme se navodi da se radi o preduzeću koje se bavi trgovinom metalima i metalnim rudama.

Kako je objašnjeno u Agenciji za privatizaciju, to preduzeće je nastalo kako bi RTB „Bor“ mogao nesmetano da obavlja promet kad je ušao u proces restrukturiranja.

Treća firma je RST „Korporejšen“ registrovana u Novom Sadu. Osnovana je 2010, a već prošle godine je izbila na 84. mesto najvećih firmi u Srbiji sa profitom od 154 miliona dinara. Posao im je tako dobro išao od ruke zahvaljujući „Gaspromu“ za koga su bili posrednik u prodaji gasa „Srbijagasu“ i njegovim zavisnim firmama Azotari i kikindskom MSK.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kompanije Srbija profit

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana