Tekst objavljen: 27.03.2013 18:12        


Razvojni fond Abu Dabija je odobrio Srbiji 400 miliona dolara za razvoj poljoprivrede. Polovina tih sredstava biće iskorišćena za izgradnju kanala za navodnjavanje na teritoriji čitave Srbije, a druga polovina za povoljne dugoročne kredite poljoprivrednicima za nabavku opreme.

Iz arapske pustinje stižu pare za navodnjavanje

Ministar Mlađan Dinkić je kazao da će, imajući u vidu da je ova kreditna linija već odobrena, Srbija već ovog proleća početi izgradnju mreže kanala za navodnjavanje, a kreditna linija za poljoprivrednike biće dostupna u drugoj polovini godine.

Cilj Vlade Srbije je da u kratkom roku stavi pod sistem navodnjavanja najmanje 100.000 hektara kako domaća poljoprivredna proizvodnja ne bi zavisila od suša i poplava.

- Korist od toga će imati svi poljoprivrednici u Srbiji, jer ćemo napraviti javnu mrežu za navodnjavanje, a obezbedićemo i elektrifikaciju njiva kako bi samo navodnjavanje bilo jeftinije. Oni koji se ne bave ratarstvom, moći će da kupe novu opremu - istakao je Dinkić.

Direktor Razvojnog fonda Abu Dabija Mohamed Saif Al Suvaid istakao je da je današnja odluka o finansijskoj podršci srpskoj poljoprivredi rezultat uspešne saradnje u proteklih nekoliko meseci.

- Naš bord dirktora je odobrio 400 miliona dolara Srbiji. Sa vašom zemljom imamo odlične odnose i današnji dogovor je jedan od temelja buduće uspešne saradnje - izjavio je Mohamed Saif Al Suvaid.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Ivana 28.03.2013 6:21

    Samo da i ovaj kredit neode u privatne dzepove.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija UAE ujedinjeni arapski emirati emirati agrar poljoprivreda

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana