Tekst objavljen: 07.05.2013 13:10        


Jat položio depozit od 450.000 $ za trogodišnji najam dva aviona Airbus A319s od slovenačkog avio prevoznika Adria ervejz. Očekuje se da će letelice stići u Beograd poslednje nedelje maja ili u prvoj sedmici juna, te da će ući u upotrebu tokom sledećeg meseca.

JAT: Depozit od 450.000 $ za najam dva aviona

Dva airbusa, koji su i dalje u saobraćaju na Adrijinim linijama su u odličnom stanju, proizvedeni su pre tri godine. Dok budu leteli za srpsku kompaniju, održavaće ih Adria ervejz Tehnika u Ljubaljani. Oni su i dalje na rasporedu letova Adrie za jun, uglavnom iz Prištine za odredišta u Nemačkoj, ali se očekuje da će ovaj dokument biti revidiran narednih nedelja.

Jatovu flotu trebalo bi da pojača i Boing 737-200 u vlasništvu srpskog Aviogeneksa. Ta letelica je proizvedna 1987. (svojevremeno je nosila ime Zadar), ali je ipak mlađa od većine aviona u vlasništvu Jat ervejza koji pokušava da ovim nabavkama prevaziće hroničnu nestašicu aparata za pokrivanje razruđenog reda letenja.

Prema najavama, Jat bi u narednom periodu mogao da iznajmi još dva airbusa A320s i jedan klipni ATR72. Na tržištu takvih aviona teže je naći kvalitetnu letelicu za najam, pa se odustalo od prvobitnog plana o lizingu dva ATR-a. Treći airbus koji će leteti pod oznakom srpskog prevoznika najverovatnije će biti iznajmljen od neke od kompanija koje se bave lizingom letelica.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
najam Jat jat airways avioni airbus adria airways

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana