Zvanični kurs Evra za dan 24.09.20. :: 117.5841 rsd
Tekst objavljen: 07.05.2013 13:10        


Jat položio depozit od 450.000 $ za trogodišnji najam dva aviona Airbus A319s od slovenačkog avio prevoznika Adria ervejz. Očekuje se da će letelice stići u Beograd poslednje nedelje maja ili u prvoj sedmici juna, te da će ući u upotrebu tokom sledećeg meseca.

JAT: Depozit od 450.000 $ za najam dva aviona

Dva airbusa, koji su i dalje u saobraćaju na Adrijinim linijama su u odličnom stanju, proizvedeni su pre tri godine. Dok budu leteli za srpsku kompaniju, održavaće ih Adria ervejz Tehnika u Ljubaljani. Oni su i dalje na rasporedu letova Adrie za jun, uglavnom iz Prištine za odredišta u Nemačkoj, ali se očekuje da će ovaj dokument biti revidiran narednih nedelja.

Jatovu flotu trebalo bi da pojača i Boing 737-200 u vlasništvu srpskog Aviogeneksa. Ta letelica je proizvedna 1987. (svojevremeno je nosila ime Zadar), ali je ipak mlađa od većine aviona u vlasništvu Jat ervejza koji pokušava da ovim nabavkama prevaziće hroničnu nestašicu aparata za pokrivanje razruđenog reda letenja.

Prema najavama, Jat bi u narednom periodu mogao da iznajmi još dva airbusa A320s i jedan klipni ATR72. Na tržištu takvih aviona teže je naći kvalitetnu letelicu za najam, pa se odustalo od prvobitnog plana o lizingu dva ATR-a. Treći airbus koji će leteti pod oznakom srpskog prevoznika najverovatnije će biti iznajmljen od neke od kompanija koje se bave lizingom letelica.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
najam Jat jat airways avioni airbus adria airways

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana