Tekst objavljen: 27.02.2013 9:09        


Konkurs za dobrovoljni odlazak viška zaposlenih iz nacionalne aviokompanije biće raspisan naredne nedelje. "Jat ervejzu" je stigao dopis Ministarstva rada, koje je za socijalni program u ovom preduzeću izdvojilo 300 evra po godini radnog staža.

Jat: "Leti" 400 zaposlenih, sleće šest aviona

Očekuje se da će oko 400 radnika dobrovoljno napustiti preduzeće, što bi značilo da će se za otpremnine potrošiti iz kase Ministarstva rada četiri miliona evra.

Istovremeno, u flotu srpskog prevoznika u aprilu stižu u najam dva ATR 72-500, a u maju bi trebalo da slete i četiri "erbasa" i to dva A319 i dva A320. Da bi se ispoštovao red letenja, ukoliko bude potrebe, Jat će narednih meseci pa do 1. juna, angažovati i avion Aviogeneksa.

Inače, rasterećeni Jat ubuduće će biti obavezan da na vreme izmiruje sve obaveze prema domaćim dobavljačima, ali će i oni koji nacionalnoj aviokompaniji pružaju usluge morati da se drže ugovora ili će Jatu plaćati penale. Primera radi, za Jat tehniku to znači kvalitet usluge, poštovanje rokova...

- Preispitujemo ugovore po svim segmentima, uključujući i cene usluga. Nacionalna aviokompanija treba da bude stimulisana u skladu sa njenim učešćem na domaćem tržištu ili u prihodima kompanija, koje joj pružaju usluge - kaže Milutin Popović, pomoćnik ministra saobraćaja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
avioni avion otpuštanja otkazi Srbija državne kompanije vazdušni saobraćaj aviosaobraćaj aviokompanije jat airways Jat

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana