Tekst objavljen: 19.04.2013 13:31        


Prema današnjem redu letenja Jat Airwaysa u saobraćaju se nalazi pet aviona Boeing 737 i dva aviona ATR 72, nezvanično saznaje sajt Aviokarta.net.Kako kažu njihovi izvori iz ove kompanije danas na redovan tehnički pregled odlazi još jedan Boeingov avion. Pregled bi trebalo da traje oko 20 dana.

Jat leti sa samo sedam aviona, stižu dva nova

Zbog nedostataka aviona i preambiciozno napravljenog reda letenja Jat je krajem marta otkazao 90 letova koji su trebalo da budu obavljeni u aprilu. Nova otkazivanja se mogu očekivati i u narednom periodu.

Srpski avioprevoznik Jat ervejz će od slovenačke kompanije Adria ervejz uzeti na lizing dva Erbasa A319, na tri godine, potvrđeno je u Jat ervejzu. Adrija plaća 250.000 dolara mesečno za svaki Erbasov avion sa 135 sedišta i još nije jasno koliku cenu će Jat plaćati Adriji.
Kako saznaje Aviokarta.net domaći turoperatori koji su svoje aranžmane vezali za čarter letove Jat Airwaysa ovih dana intenzivno tragaju za alternativnim rešenjima zbog bojazni da bi se tokom letnje sezone mogli suočiti sa otkazivanjem letova i poremećajem saobraćaja.

Srpski nacionalni avioprevoznik muku muči sa nedostatkom operativnih aviona. U njegovoj floti se nalazi ukupno 13 aviona.

Jedan ATR je u postupku vraćanja lizoru, dva Boeing-a su prizemljena već duže vreme zbog nedostaka novca za zamenu delova, dok su po jedan Boeing i jedan ATR na redovnim godišnjim pregledima, s tim da će im se danas pridružiti još jedan Boeing.

Jat Airways očekuje od kraja maja poboljšanje situacije sa operativnim avionima. Sredinom narednog meseca u saobraćaj se uključuje i treći ATR.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
avioni vazdušni saobraćaj aviosaobraćaj aviokompanije Jat jat airways

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana