Tekst objavljen: 19.12.2012 13:13        


Predsedavajući Borda direktora Delta holdinga Dejan Jeremić izjavio je za NIN da je "potpuno pogrešno" uverenje da je Miroslav Mišković sam upravljao kompanijom i sam donosio odluke.

Jeremić: Mišković nije sam donosio odluke

- Nijedan čovek na svetu ne bi mogao lično da donosi sve odluke u kompaniji koja je do prošle godine zapošljavala 25.000 ljudi, poslovala u desetak zemalja, bavila se potpuno raznorodnim delatnostima, od maloprodaje, preko agrarne proizvodnje, nekretnina, do uvoza i distribucije različite robe - naglasio je Jeremić.

Na osnovu konsolidovanog finansijskog izveštaja, Delta holding je krajem prošle godine dugovao nešto više od 40 milijardi dinara, ili skoro 400 miliona evra.
Privođenje Miroslava Miškovića nije, prema njegovim rečima, izazvalo pojačanu nervozu ni poslovnih partnera, ni kreditora.

Postupak protiv Miškovića, kako je rekao, neće imati negativne efekte ni na već započete pregovore sa novim poslovnim partnerima.

- Sarađujemo sa izuzetno velikim brojem kompanija i sa praktično svim bankama koje posluju na našem tržištu. Ne očekujemo nikakve promene u našim poslovnim odnosima, jer za njih nema razloga - kaže Jeremić.

On je istakao da neće biti revidiran ranije usvojeni petogodišnji strateški plan, niti će se odustati od investicija dok se ne vidi šta će biti sa Miškovićem.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Miroslav Mišković Delta tajkuni hapšenja

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana