Tekst objavljen: 14.12.2012 7:47        


Delta holdingom, u odsustvu predsednika Miroslava Miškovića, upravlja bord direktora koji čini osam potpredsednika, šest generalnih direktora raznih firmi u okviru sistema, savetnica za finansije i upraviteljka Delta fondacije Ivana Mišković i koji svakodnevno donosi odluke o planiranim poslovima.

Kako Miškovićeva imperija posluje bez svog cara?

- Trenutno su radovi na rekonstrukciji hotela Kontinental, koji će naredne godine postati deo čuvenog lanca Kraun plaza - kažu u Delta holdingu.

Kompanija Delta holding biznismena Miroslava Miškovića posluje kroz pet organizacionih celina i zapošljava 7.200 ljudi. Prema podacima kompanije, u prvoj polovini ove godine su ostvareni prihod od 39,1 milijardu dinara, što je 6,5 odsto više nego u istom periodu lane, i profit od 2,3 milijarde dinara.
U drugom beogradskom hotelu Park, koji je takođe u vlasništvu Delta holdinga, u saradnji sa Privrednom komorom Beograda, održana je prezentacija hotela.

U Delta sportu se vode intenzivni pregovori o novim zastupništvima.

- To bi trebalo da rezultira ugovorima o predstavljanju još pet poznatih svetskih brendova - tvrde u ovoj firmi, koja danas u Srbiji zastupa firme Najki, Mango, Kosta kofi, Aldo, Monsun, Aksesorajz....

Delta Đenerali osiguranje, a čiji je Delta holding suvlasnik, u Subotici je potpisao nove ugovore o osiguranju sa JKP Subotička toplana i Sogas osiguranjem.

Možda najveći prioritet Delta holdinga su, ipak, ulaganja u agrar. Prema rečima direktora Delta agrara Milana Grgurevića, ova firma za narednu godinu planira proširenje voćnjaka u Čelarevu, povećanje izvoza jabuka, mesnih prerađevina i svežeg mesa na rusko tržište.

- Planirane investicije u 2013. godini iznose 14,5 miliona evra - kaže Grgurević.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Delta Miroslav Mišković hapšenja najveće kompanije tajkuni

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana