Tekst objavljen: 12.12.2012 15:12        


Predsednik Tomislav Nikolić sastao se sa direktorom ruske VTB banke Andrejom Kostinom i poručio da ta banka može da pruži značajnu podršku našoj zemlji.

Još jedna ruska banka, VTB, hoće u Srbiju (Peruanec/CC-BY-SA 3.0/Wikimedia Commons)

Nikolić je primio delegaciju VTB banke, drugu po jačini finansijsku instituciju u Rusiji, koja posluje u više od 20 zemalja sveta i koja je zainteresovana za ulaganje u Srbiju.

Predsednik borda direktora VTB banke Kostin rekao je da su njihovi stručnjaci već procenili srpsko tržište i zaključili da je ono veoma povoljno.

- Mnogo razloga ima za ulaganje u Srbiju, pre svega u infrastrukturu i privatizaciju - podvukao je Andrej Kostin.

VTB banka ima ogromno iskustvo u investicionim programima, ne samo u Rusiji, već i širom sveta, rekao je Kostin i istakao da je finansijski sektor u Rusiji, uprkos svetskoj ekonomskoj krizi, na stabilnoj uzlaznoj putanji i da veliki broj investicija to i potvrđuje.

VTB je strateška ruska banka, koja je organizovana kao međunarodna finansijska grupa. Banka poseduje jedinstvenu međunarodnu mrežu više od 20 banaka i finansijskih institucija u više od 20 zemalja.

Ta banka nudi različite proizvode i usluge svojim klijentima i privredi i stanovništvu u zemljama Evrope, Azije i Afrike. Na ruskom tržištu ona je druga po jačini prema svim finansijskim pokazateljima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vtb banka partnerstvo sa Rusima rusija banke bankarsko tržište Srbija tomislav nikolić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana