Tekst objavljen: 22.01.2013 7:47        


Spremačice, magacionerke, kuvarice, servirke i majstori samo su deo tima bez koga beogradski vrtići ne mogu da funkcionišu.

Kako preživeti mesec u Beogradu sa 16.000 dinara?

Oni će, zbog vladine uredbe o izjednačavanju zarada u svim vrtićima u Srbiji, krajem meseca dobiti i do 15.000 dinara manju platu u odnosu na prethodnu. Spremačice će, na primer, naredni mesec morati da izguraju sa 16.000 dinara.

Nezadovoljni uredbom koju je Vlada donela, sindikati i aktiv direktora predškolskih ustanova, uz podršku grada, zatražili su njeno razmatranje.

Kako do danas nije stigao nikakav odgovor od nadležnih, zaposleni u vrtićima okupiće se u subotu u 12 sati na platou ispred zgrade Vlade kako bi izrazili svoj protest zbog ove odluke, jer sa tolikim platama ne mogu da prežive mesec dana.

Ljiljana Jovčić, sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu, kaže da grad podržava napore aktiva direktora i sindikata da se preispita uredba i koeficijenti koji dovode do drastičnog smanjenja zarada onih koji inače imaju najmanje zarade u predškolskim ustanovama.

Protest neće ugroziti saobraćaj, a kako objašnjava predsednica sindikata Ljiljana Moričanin, odlučili su da protest bude na neradan dan kako ne bi ni na koji način omeo čuvanje dece u vrtićima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

2 komentara

  1. User image
    shubara015 22.01.2013 11:56

    Dokle bre da Beogradjani imaju "Svedski" standard a ovi iz unutrasnjosti "Juznoafricki"?U Kursumliji sa 15.000 din.niko ne bi strajkovao vec bi imao status tajkuna.Manite se strajkova nego se zalozite za ujednacavanje uslova zivota u svim delovima Srbije!!!

  2. User image
    nepravda pa to ti je... 23.01.2013 14:33

    Što je administrativnom radniku u vrtiću malo 28.000,oo dinara?Pa mi u prosveti imamo 22.000.00 sa srednjom stručnom spremom, naša plata se povećava 2%....4%....KAO PENZIONERIMA PENZIJA.Iskreno, ja bih volela da imam tih vaših 28.000,00 jer stvarno nije razumno da obračunski i administrativni radnik u srednjo stručnoj školi,koja ima 1.000 učenika i 120 zaposlenih ima manju platu nego vaša spremačica trenutno!

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
pad standarda niske plate najniže plate Beograd siromaštvo osiromašenje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana