Tekst objavljen: 31.07.2013 8:41        


Menadžment "BK Grupe" predstavio je vladi Iraka projekat ""Baghdad World" , koncipiran po principu "grad u gradu" na 5,7 miliona kvadratnih metara, koji bi Srbiji doneo 12 milijardi dolara, saopštila je ta kompanija.

Karići bi da grade u Iraku, vrednost 12 mlrd. USD

Na sastanku delegacije "BK Grupe", koju je predvodio Dragomir J. Karić, sa potpredsednikom vlade Republike Iraka Salehom al-Mutlakom i ministrom građevinarstva Mohamedom a Darajiem, utvrđene su smernice za dalju koordinaciju zajedničkih stručnih timova na realizaciji izgradnje mega kompleksa "Baghdad World", navedeno je u saopštenju.

"BK Grupa" navodi da će projekat "Baghdad World " obnoviti istorijsku tradiciju srpskog građevinarstva i da očekuje punu podršku Republike Srbije, "koja bi mogla obezbediti povoljno kreditiranje srpskih preduzeća koja bi bila uključena u realizaciju ovog projekta".

Imajući u vidu da svaki građevinski poduhvat absorbuje 90 odsto industrije, ovaj mega-projekat povratiće uništenu industriju naše zemlje", navodi kompanija.

U cilju realizacije, "ovog za Irak strateškog projekta", "BK Grupa" će uputiti poziv za pristupanje konzorcijumu svim građevinskim kompanijama i asocijacijama sa prostora Jugoistočne Evrope, navedeno je u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    mitar 31.07.2013 14:57

    Drago mi je da vidim da, pored ekonomske krize, naše građevinske kompanije izvode radove. Da danas naše građevinske kompanije učestvuju na tenderima i pobeđuju u vrlo oštroj međunarodnoj konkurenciji. Primer je BK Grupa…

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
izgradnja građevinarstvo irak braća karić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana