Tekst objavljen: 06.02.2013 15:10        


Kineski radio i televizija će zabraniti reklamiranje luksuznih proizvoda kao što su satovi, retke poštanske marke i kovanice, objavila je državna agencija Ksinhua napominjući da je to deo akcije vlade u Pekingu kako bi se suzbila rasipnost i korupcija.

Kina će zabraniti reklamiranje luksuznih proizvoda

Takvi oglasi "sadrže društveno nepoželjne vrednosti i pomažu stvaranje lošeg društvenog duha", piše agencija prenoseći saopštenje Državne uprave za radio, film i televiziju (SARFT).

- Kao važno kulturno i ideološko uporište, radijski i televizijski kanali bi trebali u potpunosti primeniti svoj uticaj da bi obrazovali stanovništvo - dodaje se.

Zabrana dolazi nakon poziva budućeg kineskog predsednika Ksi Jinpinga na borbu protiv korupcije. On je rekao da je borba protiv "mušica", odnosno onih na dnu društvene lestvice koji su uključeni u korupciju, jednako važna kao borba protiv "tigrova", odnosno najviših zvaničnika.

Ksi je upozorio da bi neuspeh u iskorenjivanju korupcije doveo u pitanje opstanak kineske komunističke partije koju potresa niz korupcijskih skandala na najvišem nivou.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
marketing reklama luksuz korupcija kina

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana