Tekst objavljen: 12.03.2013 16:10        


Kineska državna kompanija Čajna mašineri inžinjering koroprejšn (CMEC) zainteresovana je da bude glavi izvođač radova na završetku izgradnje obilaznice oko Beograda, vredne 150 miliona evra.

Kineski CMEC želi da gradi obilaznicu oko Beograda

Državni sekretar Ministarstva saobraćaja Srbije Miodrag Poledica kaže da bi dokument o saradnji, koji bi bio osnova za buduće pregovore, trebalo da se potpiše za deset dana između CMEC-a, preduzeća Koridori Srbije i Ministarstva saobraćaja.

- Imamo spremnu projektnu dokumentaciju - rekao je on i dodao da bi ukoliko prateći dokumenti budu potpisan u planiranom roku, "radovi na preostalom delu obilaznice mogli da krenu početkom iduće godine".

Prema njegovim rečima, od obilaznice, ukupne dužine 45 kilometara, završeno je tri četvrtine, što znači da je ostalo da se završi 15-ak kilometara da bi ona imala svoj puni profil autoputa.

Poledica je kazao da je CMEC zainteresovan da obezbedi novac za realizaciju tog projekta iz kineskog razvojnog fonda vrednog oko deset milijardi dolara, koji je Vlada Kine prošle godine odobrila za investiranje u 16 zemalja istočne i jugoistočne Evrope.

Kako je dodao, ukoliko bi projekat bio dogovoren, to bi bio prvi posao koji je u Srbiji realizovan iz sredstava tog kineskog razvojnog fodna.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
CMEC kinezi Srbija Beograd saobraćaj infrastruktura

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana