Tekst objavljen: 01.11.2012 14:04        


Sinohidro korporacija – kineska građevinska mega kompanija odlučila je da svoje evropsko sedište otvori upravo u Beogradu. Odavde se koordiniraju poslovi od Rumunije do Portugala, a rezultati su stigli i prvi Ugovori su već potpisani.

Kineski gigant rešio iz Srbije da osvaja Evropu

Ta kompanija ima preko 130.000 zaposlenih, 20 milijardi dolara godišnjeg prihoda, 310 projekata u izgrađnji vrednih 29 milijardi dolara u 58 zemalja... Brojke za koje je teško poverovati da se odnose na jednu kompaniju, makar bila i kineska.

Govoreći o rekordima, izgradili su i najveću hidrocentralu na svetu još neverovatnije snage, čitavih 32x700MW – što je približno kao 14 termocentrala Nikola Tesla A, ponosa naše elektroprivrede.
Više je razloga zbog kojih je Sinohidro došao baš u Srbiju, iako u njoj još nema ugovoren nijedan projekat.

Kao jedna od retkih kineskih kompanija koja ima potpisan Ugovor o Strateškom partnerstvu sa Kineskom državnom EXIM bankom, imaju obavezu i opredeljenje da prate planove banke i garantuju realizaciju međunarodnih projekata od Kineskog nacionalnog interesa.

Do sada su sproveli u delo 55 građevinskih projekata finansiranih sa osam milijardi dolara od strane EXIM banke.

Sa nedavnim osnivanjem specijalnog fonda od 10 milijardi dolara za Jugoistočnu Evropu, spremaju se za prvi posao u Srbiji. Najozbiljniji su kandidati za izvođenje prvog projekta iz fonda „10 milijardi“, u pitanju je Koridor 11.

Njihove reference i saradnja sa EXIM bankom trebaju biti garancija za uspešno povezivanje Čačka i Beograda. Njima tuneli ne bi trebali biti problem, izgradili su najduži tunel na svetu dugačak neverovatnih 86 kilometara!

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
sinohydro saradnja sa kinom kina kinezi najveće kompanije Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana