Tekst objavljen: 25.01.2013 7:46        


Vlada Srbije je ovlastila ministra prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milana Bačevića da sa kineskom državnom kompanijom potpiše protokol o razumevanju za izradu studije opravdanosti izgradnje plovnog kanala na reci Moravi kroz Srbiju.

Kinezi će nas kanalom spojiti sa grčkim morem?

Kako se navodi u saopštenju sa sednice Vlade Srbije, Bačević je ovlašćen da u ime Vlade potpiše taj protokol sa kineskom državnom kompanijom "Čajna Kečoup grup".

Bačević je u jednonedeljnoj poseti Kini radi prelimirarnih pregovora o projektu plovnog kanala od Dunava do Egejskog mora, kroz reke Moravu i Vardar. Ministar bi trebalo i da razgovara o nacrtu protokola o razumevanju sa "Čajna Kečoup grup".

Kako je ranije saopštilo Bačevićevo Ministarstvo, na osnovu toga će biti uradjena studija izvodljivosti, analize, provere i istraživanja mogućnosti razvoja i realizacije tog projekta.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

3 komentara

  1. User image
    Aleksandar 25.01.2013 8:22

    Jedan ovakav projekat bi na noge podigao ne samo celu Srbiju nego, verovatno, ceo tzv. zapadni Balkan.To bi mogao biti najveci ekonomski projekat u koji Srbija ulazi u svojoj novijoj istoriji, a verovatno i najveci, veci od izgradnje Hidrocentrale Djerdap. Tacno je da bi on puno kostao ali je tacno i da bi zaposlio stotine hiljada ljudi.U situaciji kada Srbija, ali i Makedonija,Grcka itd. muku muce sa nezaposl;enoscu ovo bi moglo biti neko resenje.

  2. User image
    TRex 25.01.2013 12:30

    Trebalo je da Nemci rade 'Studiju izvodljivosti', jer samo bi oni koristili taj kanal. Naravno, ako Grčka i Makedonija uopšte pristanu da upropaste Vardar. A, sumanuti ministar sa nebuloznom idejom tumara po Kini.

  3. User image

    Може КОНЦЕСИЈА за канал Београд-Солун, без финансијског учешћа Србије,
    уз УСЛОВ да страни инвеститори уграде еколошку опрему за пречишћавање воде,
    како би се Морава могла користити за наводњавање.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
milan bačević Dunav-Morava-Vardar-Egej brodski transport infrastruktura investicija kina kineske kompanije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana